Oil of Rohloff

... parempi ketjuöljy, joka hoitaa polkupyörän ketjua ja huomioi kukkarosi lisäksi myös ympäristön! 

Rohloff ja johtava saksalainen voiteluainevalmistaja, Klüber, kehittivät tämän Oil of Rohloff -ketjuöljyn erityisesti koviin vaatimuksiin pyörän ketjuissa ja Rohloff Lubmatic automatic -ketjun öljyämissysteemissä.

Oil of Rohloff -ketjuöljy pohjautuu synteettiseen öljyyn sekä erityisiin DCS-lisäaineisiin. Öljyn ominaisuuksia ovat:

  • korkea paineenkestokyky
  • maksimaalinen voitelukapasiteetti
  • vettä hylkivä
  • ruostumista estävä

Rohloff Spezial-ketjunvoiteluaine

on luokiteltu biologisesti nopeasti hajoavaksi (CEC-L-33-T-82). Metodissa on kyse testistä, jossa voiteluaineeseen sekoitetaan hajottajabakteereita ja tutkitaan mitä on jäljellä kun bakteerit ovat hajoittaneet ainetta 21 vrk. Rohloff Spezial-ketjunvoiteluaine on n. 90 % hajonnut. 

Sen lisäksi Rohloff Spezial-ketjunvoiteluaineen vesistölle vaarallisuusluokka on nolla, joka tarkoittaa siis, että se ei sisällä juomavettä vahingoittavia aineita. 

Myös pakkausasiassa Rohloff kulkee omia polkujaan, sillä heille ei riitä Vihreä Piste (der Grüne Punkt) -ympäristömerkin järjestelmä. Kokemus on osoittanut, että nykyinen pakkauksen kierto - valmistus/käytetyn pakkauksen kerääminen/uudelleenvalmistus - vievät paljon aikaa ja energiaa ja siten käyvät taas ympäristön päälle. 

Oil of Rohloff refill station logo.

Ratkaisu on simppeli - eikä edes uusi

Rohloff Spezial-ketjunvoiteluaine on saatavilla uudelleen täytettävissä pulloissa, joita ei heti tarvitse kierrättää. Voit napata tyhjän öljypullon mukaasi pyöräkauppaan tai -verstaaseen, jossa pullo täytetään siististi kätevällä pumpulla 5 litran kanisterista uudelleen. 

Mekin olemme sitä mieltä, että tämä systeemi kannattaa ottaa arkikäyttöön myös Suomessa, jossa kierrätys on vielä lapsen kengissä. Uudelleentäyttö säästää ympäristöä sekä asiakkaan kustannuksia - pullon täyttö maksaa vain vähän yli puolet uuden pullon hinnasta. 

Oil of Rohloff refill station logo.
Oil of Rohloff jälleenmyyntisetti ja verstassetti.

Oil of Rohloff on ainulaatuinen ja ympäristöystävällinen 

Oil of Rohloff ei ole mineraaliöljy, vaan rypsiöljystä synteettisesti valmistettu tuote. Siinä valmistetaan tyydyttämättömät rasvahapot (ne reagoivat hapen kanssa ja hyytyvät) pois jättämällä pitkäketjuisia hiiliyhdisteitä, jotka takaavat parhaan paineenvakauden ketjun nivelessä.

Samalla sillä on erittäin korkeat virumisominaisuudet, joten se pääsee helposti ketjurullalta niveleen. Lika jää näin ketjun pinnalle, kun sidekohdat ovat täynnä voiteluainetta.

Miten ketju käsitellään? Ketjun ulkopuolelle rullien päälle valutetaan ohut noro, annetaan olla 15 min ja valmista tuli. Jos ketjulle tulee liian paljon öljyä, puhdista kertaalleen ylimääräinen pois kangaspalalla.

Tätä täysin ympäristöystävällistä tuotetta saa vain nimellä Oil of Rohloff. Kehitimme tämän tuotteen yhteistyössä Klüber:n kanssa erityisesti polkupyörän ketjua varten ja he valmistavat sitä vain meidän käyttöömme.

Sapim pyysi Ranskan ympäriajon joukkueille pullotteen tuoteestamme. Tämä pullote ei ollut myyntiin, vaan Sapim tarjosi sen sponsoroimilleen joukkueille heidän toivoonsa perustuen (he ovat nimittäin sitä mieltä, että Oil of Rohloff on heidän tarkoituksiinsa paras, erityisesti märällä kelillä).

Barbara Rohloff