Rohloff Speedhub

  • Logo Rohloff Speedhub
  • Rohloff Speedhub 500/14 Schnittmodell

Rohloffilla mietittiin jo kauan sitten vaihtoehtoista käyttövoimasysteemiä, jossa tulisi yhdistyä ketjuvaihteiston edut kuten vähäinen paino, korkea hyötysuhde ja suuri välitysalue. Systeemin tuli sulkea myös pois jatkuvan hoitamisen, helpon likaantumisen ja nopean kulumisen. 

V. 1996 esiteltiin useamman vuoden kehittelytyön tuloksena 14-vaihteinen, korkean suorituskyvyn omaava vaihdenapa ja tuotanto aloitettiin intensiivisen testaamisen jälkeen v. 1999. Siitä lähtien napoja on valmistettu tuhansia vuosittain.

Rohloff SPEEDHUB 500/14 kehiteltiin ammattilaisille ja vapaa-ajan urheilijoille. Kävi kuitenkin niin, että myös arkipyöräilijät ja maailmanmatkaajat kiintyivät tähän tekniikan ihmelaitteeseen. Luotettavuus, ihanteelliset vaihteen vaihdot, leveä kokonaisvälityssuhde, lähes huoltotarpeeton ja yksinkertainen käyttö ovat Speedhubin tärkeitä ominaisuuksia. Alhainen paino ja korkea hyötysuhde ei jätä ketään pyöräilijää kylmäksi. 

Koteloitu vaihteisto takaa pitkän kestoiän myös äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa. Rohloff-kirjassa voit tutustua useisiin käyttäjien kertomuksiin ja kokemuksiin Rohloff Speedhubin käytöstä ja kestävyydestä.

Rohloff lightweight twist shifter mounted on Ullmann Magistrale trekking frame.

Rohloff SPEEDHUB 500/14:n vaihteita vaihdetaan kiertovaihdekahvalla, joka pakottaa (niin isommalle kuin pienemmällekin vaihteelle vaihtaessa) vaihteen vaihtumaan kulloinkin oikeaan suuntaan vetämällä. Speedhubissa vaihteiden siirto ei tapahdu vaihdekahvassa - kuten muissa vaihdejärjestelmissä - vaan suoraan vaihteistossa. Näin osat eivät juurikaan kulu, eikä niitä tarvitse säädellä. 

Tasainen 13,6 % porrastus vaihteelta vaihteelle mahdollistaa sen, että voi ajaa aina ihanteellisella suoritustasolla. Yhteensä 526 % kokonaisvälityssuhde pitää huolen siitä, että joka ajotilanteessa on oikea vaihde valmiina. Tämän vaihteiston kanssa voi keskittyä ajomukavuuteen ja matkantekoon, ja unohtaa huolet! 

Rohloff Speedhub toimii myös äärimmäisissä olosuhteissa. Ei ole väliä ajaako kuumalla hiekka-aavikolla, jäätiköllä, meren tai järven rannalla tai vuoristossa kylmän sään ja ohuen ilman armoilla. Rohloff Speedhub toimii luotettavasti ja huomaamattomasti! 

Haluatko polkupyörääsi vihdoinkin aina toimivat vaihteet?

Rohloffilta on saatavilla SPEEDHUB 500/14  -vaihdenapaa eri versioina. Tämä mahdollistaa useimpien pyörien päivittämistä Rohloff napavaihteistolla. 

Rohloff Speedhub 500/14 sopii kaikkiin pyöriin, joissa takahaarukkaväli on 135 mm 10 mm akselilla. Pyörässäsi tulee olla mahdollisuus asentaa joko vanne- tai levyjarru. 

The Rohloff SPEEDHUB 500/14 sopii myös tandemikäyttöön. Rohloff SPEEDHUB 500/14 voidaan asentaa useimpiin pyöriin. Sitä varten tarjolla on eri napatyyppejä erilaisilla mallikuvauksilla. Ensimmäinen kirjainyhdistelmä (CC/TS) kuvaa navan akselityypin.