Schmidt Edelux LED head light for dynamo hubs.
 

Edelux

SON Edelux I projektioalue tien pinnassa. Suomen kielellä.

Polkupyörän LED-ajovalo

Edelux I -ajovalo sopii mainiosti nopeille kuskeille, jotka käyttävät yhtä lamppua. Se on oikea valinta myös toiseksi ajovaloksi, toimien lähinnä "pitkänä" valona. 

Mikäli polkupyörään halutaan asentaa yksi Edelux-valo, kannattaa pitää mielessä seuraavaa:
Edelux kannattaa asentaa mahdollisimman alas, mahdollisesti etuhaarukan yläosaan eturenkaan yläpuolelle. Mitä alempana valo on asennettuna, sitä pidempi valokeila on tiessä. Jos Edelux asennetaan ohjaustankoon ja valo ohjataan tiehen, tulee valokiilasta lyhyempi.

Jos Edelux I -valon lisäksi asennetaan Edelux II -valo, Edelux I kannattaa asentaa mahdollisimman korkealle. Sieltä valon voi parhaiten ohjata näyttämään kauemmaksi ajettaessa metsäteillä, jäällä tai muualla, missä tarvitaan pitkää valoa eikä vastaantulijoita ole juurikaan odotettavissa. 

Mikä tekee Edeluxista niin hyvän?


Edeluxissa on Busch & Müllerin Lumotec IQ Fly -peili. Se kerää erittäin suuren osan LEDin heijastamasta valosta ja pitää huolen leveästä sekä tasaisesti valaistusta ajoradasta. Edelux on kolme kertaa kirkkaampi kuin paras halogeenivalonheitin

Vastaantulevien pyöräilijöiden häikäisy estyy sillä, että Edeluxin valossa kirkkaan ja pimeän raja on terävä. Koska ylöspäin tulevaa hajavaloa on vain vähän, vähenee myös epäsuora takaisinheijastus ja häikäisy sumussa. Musta rengas heijastusrajan ympärillä estää suoran takaisinheijastuksen, kun valonheitin on omassa näkökentässä. LEDin tarkka asennus ja valonheittimen tarkistus pitävät huolen tasaisesta laadusta. Naarmuuntumaton ja peilaamaton etulasi päästää kuusi prosenttia enemmän valoa läpi kuin muovinen vastaava. 

Photo of Schmidt Edelux projection area on the road.
SON Edelux I projection area on road surface when mounted on handle bar
 

Edelux mitat 

Schmidt Edelux Dimensions
 
 

Tekniset tiedot 

 • Valon lähde: 3 Watt korkeatehoinen LED (>100 lm/W)
 • Saksalainen tarkastusmerkki: K 607
 • Syöttö: Koaksiaalikaapeli PVC-vapaa, Ø 3 mm
 • Kaapelin pituus 60 cm, liitäntävalmis SONiin, vaihtoehtoisesti 140 cm irtonaisilla kaapelikengillä.
 • Takavaloliitäntä: Litteä liitin 2,8 mm ja rengaskaapelikenkä (mukana)
 • Katkaisin: katkaisinrengas magneetilla, Reed-kontakti
 • Toiminnot: Valosensoriautomatiikka, kondensaattori-seisontavalo
 • Tiiviste: O-rengas
 • Kuori: Alumiini 6082 T6
 • Värit: hopea kiillotettu, musta tai punainen eloksoitu
 • Paino: 85 g (ilman lisävarusteita)
 • Pakkauksen sisältö: Jaloteräksinen lampunpidike,
 • Takuu: 5 vuotta
 
 
 

Edelux läpileikkaus 

 
 

Mekaniikka / Sähkö / Lämmönpoisto 

LEDin tehokkuus ja elinikä riippuvat ensi sijassa sen jäähdyttämisestä. Siksi LED sijaitsee suoraan massiivisen kuparijäähdyttimen päällä, joka puolestaan johtaa lämmön alumiinikuoreen. Hyvä jäähdytys tuo nopeassa ajossa 20 % enemmän valovirtaa verrattuna tavallisiin LED-valonheittimiin, joiden LED voi kuumentua yli 100° C .

Suuriulokkeinen magneetti-valokytkin on rikkumaton, tärinätön ja mahdollistaa valokatkaisijan käytön myös käsineet kädessä. Sensor-asennossa valo menee päälle automaattisesti valon hämärtyessä, katuvalaistus tai autojen ajovalot eivät vaikuta siihen.

Edeluxin seisontavalo on erittäin kirkas, ja se menee 4 min kuluttua automaattisesti pois päältä.
Vankka, hävikiltään vähäinen koaksiaalikaapeli kestää kovempaakin käsittelyä. Valonheitin on roiskevesitiivis. Edeluxissa on takavaloliitäntä, joskin sitä voidaan käyttää myös ilman takavaloa. 

 
 
 

Vertailu Schmidt Edelux - E6

Comparison Schmidt Edelux LED bicycle head light and Schmidt E6 halogen head light

Kahden polkupyörän referenssietuvalon vertailu. 
Vasemmalla paras dynamokäyttöinen LED-etuvalo, Schmidt Edelux, ja oikealla dynamokäyttöinen halogeeni-etuvalo, Schmidt E6.